Lavendel Plus


Lavendel Plus: Grote lavendel in pot!
 
Lavendel Plus richt zich sinds 2005 actief op de verkoop van grote lavendelplanten in pot. Door middel van kennis, innovatie en een enthousiast team is het bedrijf uitgegroeid tot een moderne, 10 hectare grote lavendelkwekerij in de omgeving van Breda. 
 
Overview van Lavendel Plus, nummer 1 leverancier van Grote lavendel in pot
 
Het assortiment
Lavendel Plus kweekt grote,  visueel aantrekkelijke en heerlijk geurende lavendelplanten in pot. Het assortiment bestaat uit verschillende rassen zoals de Lavandula Munstead, Little lady, Essence Purple, Hidcote en de Stoechas Blue Star als hoofdrassen. Deze rassen zijn beschikbaar in de potmaten 23, 26, 29, 32 en 35. Door deze rassen selectief en in verschillende periodes op te potten, is het mogelijk om de klanten van begin april tot eind juli te voorzien van prachtige lavendelplanten, met een lange levensduur. De afzet vindt voornamelijk plaats via de veilingen van Flora Holland. 
 
De kwaliteit van de planten staat binnen het bedrijf voorop. De medewerkers van Lavendel Plus schenken dan ook veel aandacht aan de teelt van de planten zodat de kwaliteit gewaarborgd is én blijft. Maar Lavendel Plus gaat verder. Ook de overige bedrijfsprocessen zoals hygiëne, milieu, het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en watergiften worden zo optimaal mogelijk uitgevoerd. Hierdoor voldoet Lavendel Plus aan de eisen van de NAK en MPS-GAP.
 
In 2012 is er een modern containerveld aangelegd zodat het uitleveren van de planten eenvoudiger is te realiseren. Zo is er een logistieke vooruitgang gerealiseerd, maar ook een optimale benutting van water door opvang en hergebruik. De potten blijven nu aan de buitenzijde schoon, maar ook de hygiëne binnen in de pot is nu optimaal. Een hele stap voorwaarts om de kwaliteit van de lavendel te blijven verbeteren.
 
Wilt u graag eens een bezoekje brengen of zaken doen met een modern en innovatief bedrijf dat uitgekiende kennis en informatie bezit over lavendelplanten, dan bent u bij Lavendel Plus op het juiste adres. Met name in het voorjaar waant u zich in de Provence wanneer de planten rijk in bloei staan en heerlijk geuren. Het is fijn als u van tevoren een afspraak maakt, zodat wij alle tijd kunnen vrijmaken voor een rondleiding. 
 
Grote Lavendel in pot
Een groeiend aandeel van de Europese consumenten is gevoelig voor trends. Zij zoeken sfeer, expressie en originaliteit. Nieuwe toepassingen en ideeën die vorm geven aan een lifestyle worden het meest gewaardeerd.  
Lavendel Plus speelt hier op in door een product te kweken dat geur en kleur geeft aan tuinen, terrassen en balkons.  Een belangrijk voordeel van de grootte van het product is dat er, zelfs al met één pot, een werkelijke metamorfose plaatsvindt. De rustgevende kleur in combinatie met de heerlijke geur, brengt een beeld waar iedereen graag naar kijkt.
 
 Lavendel Plus staat voor grote lavendel in pot!